קומדין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2001 | 19:08 | מאת: אלון

שלום, ברצוני לשאול האם נטילת קומדין עלולה לגרום לתופעת לוואי בצורת דם בשתן? נסיבות המקרה: מדובר בחולה לב הסובל מאי ספיקת לב קשה מזה מספר שנים ומהפרעות קצב מזה שנה שבעקבותן הושתל ICD . החולה מטופל בין השאר באספירין באופן קבוע ומזה כחודש גם בקומדין. אודה על תשובתך. בכבוד רב, אלון

29/11/2001 | 22:27 | מאת: ד"ר קיציס

בהחלט אפשרי שיופיע דימום בשתן אם ה INR לא מאוזן טוב (יותר מדי דילול). אך אם ה - INR בגבולות הרצויים ובכל זאת יש דימום צריך לחפש את הסיבה - אולי יש לו דלקת או פוליפ או משהו אחר המאפשר דמם בקלות תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה