עדכון ושאלה נוספת לגבי השתלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2001 | 04:02 | מאת: איילת

קודם כל תודה על דעתך . רציתי לענות לך ולעדכן אותך על מצבו של אבא שלי. הוא מסוגל להתהלך הליכה של רבע שעה, והוא הולך כמה פעמים ביום, מעבר לזה הוא חלש יחסית למה שהוא היה ולבן אדם רגיל. כמו שאמרתי לך בשאלה הקודמת שהלב שלו עובד על שבע עשרה אחוז הרופאים החליטו שהלב שלו לא יחזיק מעמד יותר משנתיים למרות שהוא לוקח בערך שמונה כדורים כול יום. בגלל ההחלטה הזאת, הוא נמצא ברשימה לניתוח של החלפת לב. כעת הוא בבית, ומחובר לאינפוזיה כהכנה לניתוח ולכדי להמשיך לתת ללב שלו לעבוד בדרגה מסויימת, בנוסף הביאו לו ללבוש אפודה למצב שאם הוא יקבל דום לב , האפודה תביא לו מכות חשמל. יחד עם זאת כהכנה לניתוח הוא צריך להגיע פעם בשבוע לבית חולים לבדיקה. האם התנסת או שמעת על מצב כמו של אבא שלי? אשמח לקבל תגובה לגבי כל המצב.

29/11/2001 | 22:32 | מאת: ד"ר קיציס

בהחלט כן. יש חולים קשים עם אי ספיקת הלב שבקושי מסוגלים לנשום והם צריכים להיות במיטה כל הזמן. למרות שמצב ליבו של אביך לא טוב במיוחד הוא מסוגל ללכת וזה כבר משהו טוב. יש חולים קשים ממנו. מאידך, הנזק ללב גדול וקיימת אפשרות שהוא יתדרדר למרות הטיפול. לכן הוא ברשימה להתלת לב. זה לא אומר שהוא כבר יקבל לב ומייד - כי כאמור תמיד יש חולים קשים ממנו. זהו כללית. להיות יותר מדוייק צריך עוד המון פרטים (המון), שאני בטוח, שהרופאים שלו יודעים היטב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה