התעלפות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2001 | 00:11 | מאת: ענת

אחיינית שלי בת 10 נולדה עם מום בלב ובגיל יום עברה ניתוח שעבר בהצלחה. היום בבית הספר היא הרגישה כאב חד בבטן (לדבריה) והתעלפה. אחרי דקה היא התעוררה. המורה התקשרה להורים ולא לקחו אותה למיון אלא לרופא. נעשה ל א.ק.ג. שהיה תקין ומחר רוצים לעשות לה בדיקות דם. היא נישלחה לביתה. האם יתכן שיש קשר ללב ולהתעלפות? האם היא לא צריכה להיות בהשגחה מיוחדת?

29/11/2001 | 00:59 | מאת: ד"ר קיציס

אפרופו השאלה למעלה... מדובר ככל הנראה בהתעלפות על רקע רפלקס המכונה vaso vagal שאצלה ככל הנראה נגרם על ידי הכאב - טיפוסי. וזה לא אומר שקיימת מחלה כלשהי. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה