דפיקות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/11/2001 | 17:28 | מאת: אור

שלום רב ! אני בת 25, באקו לב שעשיתי לפני שנה התגלתה צניחה קלה של המסתם. יש לי תופעה של פעימת לב אחת או שתיים חזקות ומהירות במיוחד וזה נותן תחושה לא נעימה. האם הפעימות האלה קשורות לצניחה של המסתם או שהן נובעות ממשהו אחר ? יש לציין שיש תקופות שזה לא קורה בכלל ויש תקופות שזה קורה הרבה פעמים ביום. האם יכול להיות שהתכיפות של זה עולה במצבי מתח ו/או לחץ? אודה מאוד לתשובתך.

28/11/2001 | 20:24 | מאת: ד"ר קיציס

יש קשר לא ברור בין השניים. להרבה חולי MVP יש לעיתים קרובות פעימות מוקדמות ומיחושים שונים בבית החזה שלא בדיוק מוסברים על ידי ממצאים אוביקטיביים. בכל אופן, אם זה מפריע לך אולי כדי לעשות הולטר לראות במה מדובר... תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה