השתלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/11/2001 | 03:57 | מאת: איילת

אבי בן 60 קיבל התקף לב קשה מאוד, כשהאמבולנס הגיע היו צריכים להחיות אותו, כשהצליחו הוא שוב קיבל התקף לב וניסו שוב להחיות אותו במכות חשמל, הלב חזר לפעום וכך במשך שבע פעמים הוא קיבל התקפי לב ועבדו על הלב שלו במשך חמש שעות להחיות אותו, בהתקף לב האחרון לא היה לו דופק למשך של שתי דקות, אנחנו התחננו לרופאים שימשיכו וינסו ושלא יוותרו , חזר לו הדופק לב, הרופאים אמרו לנו שהלב לא יחזיק מעמד למשך כל הלילה ואפילו אם כן בגלל החוסר בזמן שהוא היה ללא חמצן הוא יצא עם פגם מוחי או גופני. הוא שכב ללא הכרה יומיים ביום השלישי הוא יראה סימני ערנות והזיז את הגוף שלו, ביום הרביעי הוא הגיב לכל השאלות לפי יכולתו (הוא היה קשור וצינורות בפה) ביום השישי הוציאו לו את הצינורות והוא דיבר ותפקד לגמרי רק שלא זכר דבר מהשבוע האחרון. עשו לו טיפולים,,,,בלון,,,,,צינזור ללב לא עשו לו כי כל הצילומים הראו שהלב פגעו מאוד וזה לא יעזור. אבא שלי הרג את מלאך המוות וניצל! אבל הלה שלו חלש מאוד ועובד רק על שבע עשרה אחוז, התאים בלב מתו מההתקפי לב והמכות חשמל ולכן הוא נמצא עכשיו ברשימה של השתלת לב, מה נקודת ראייתך לגבי הניתוח הזה ? היכן אפשר לקרוא מידע על הניתוח? ומה דעתך על המצב שלו?

28/11/2001 | 12:59 | מאת: ד"ר קיציס

קשה לי לדעת האם באמת יצטרך בהמשך השתלת לב. אולי, אם תפקוד הלב יהיה כל כך נמוך שהוא ממש לא יוכל לתפקד. איפה הוא שוכב - באיזה בית חולים? מה דרגת תפקודו כעט? האם הוא מסוגל להתהלך? וכמה? לעיתים עם טיפול הולם חלק מהחולים חוזרים ליכולת תפקודית משביעת רצון, אז כל עניין ההשתלה נדחה. זכרי, שהשתלת לב הוא לא פטרון סופי. זה מצב המחייב הרבה תרופות, מעקב, בדיקות וגם לא תמיד מצליח. בכל אופן זה לבטח לא נושא שכדאי להרחיב עליו בהתכתבות. אם יש מומחים לאי ספיקת הלב בבית החולים בו הוא שוכב, הייתי מתייעץ הבם. סליחה על המידע החלקי

מנהל פורום קרדיולוגיה