הודעה דחופה - מצב קשה מאוד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2001 | 23:09 | מאת: אילנית

אבי, בן 79, קיבל התקף לב קשה ביום שבת וכתוצאה מכך קיבל דום לב. לאחר כ-5 דקות הגיע צוות מד"א. ההחיאה נערכה במשך 20-25 דקות ומיד לאחר מכן בבית החולים בוצע צינתור והוא נמצא בטיפול נמרץ עד היום בבוקר ללא הכרה. מאז הצנתור הוא נושם לבד עם גיבוי של מכשיר ההנשמה אך לצערי נמצא במצב של חוסר הכרה, למרות זאת לפעמים כשאני מדברת איתו הוא מראה סימני הבנה בתגובה מסויימת כגון: דמעות, שיעול, פתיחת העיניים במקצת והסתכלות כשהאישונים שלו באמצע העיניים, לחיצה על יד המחזיקה את ידו וגם ניסה לפתוח את הפה ולדבר איתנו. אך לצערי בדיוק היום בבוקר עברו 48 שעות ,הוא עדיין מחוסר הכרה, העבירו אותו למחלקה פנימית ו' בוולפסון ונאמר לנו שהסיכויים שהוא יחזור להכרה מאוד מאוד חלשים ורק נס יכול להצילו. האם כדאי לנו להביא מומחה שיבוא ויתן לנו חוות דעת אולי בכל זאת אפשר לעזור לו? והאם יש סיכוי למרות שעברו 48 שעות? האם עדיין יש תקווה שהוא לפחות יחזור להכרתו?

26/11/2001 | 23:30 | מאת: ד"ר קיציס

לצערי הרב אף מומחה בעולם לא יוכל לעזור לאביך כעת. רק זמן ותפילה. בזמן ההחייאה המוח ניזוק מחוסר דם ולצערנו זאת התוצאה. לרוב אלו המתאוששים מיד חוזרים לתפקוד טוב, אך אלו שנשארים בדרגה כזו או אחרת של קומה (תרדמת), סיכוייהם להתאוששות פחותים ככל שמצב הקומה נמשך זמן רב יותר. חכי עוד וראי מה יקרה לו. אני באמת מצטער עבורך

27/11/2001 | 04:30 | מאת: איילת

אילנית אל תתיאשו לאבי קרה מקרה דומה אך יותר גרוע,,,,תקראי את השאלה שלי לד"ר

מנהל פורום קרדיולוגיה