דלקת במעטפת הלב ותופעותיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

26/11/2001 | 17:08 | מאת: אורלי

שלום שמי אורלי ,בת 27 ,נשואה ללא ילדים. לפני כשלושה חודשים התגלה אצלי נוזל במעטפת הלב ודופק מהיר . התברר כי יש לי דלקת במעטפת הלב . הנני מטופלת ע"י רופא פרטי וקיבלתי ממנו קורטיזון במינון של 60 מיליגרם ליום . טיפול הקורטיזון הופחת בהדרגהמשבוע לשבוע במינונים של 40 , 30 , 20 , 5 ו2.5 ליום . לפני כשלושה שבועות הסתיים טיפול הקורטיזון . מרגע שהופחת כמות הקורטיזון התחילו תופעות לוואי - בחילות,הקאות , צמרמורות,חום פנימי וחולשה כללית . תופעות אלו התגברו עם סיום לקיחת הקורטיזון . קיבלתי מהרופא טיפול לתופעות אלו שהכיל שלוש פעמים ביום - נרבקסל ,נורמתין בבוקר,לוסק בלילה + פעמיים ביום ,בוקר וערב קסנאגיס 0.25 מיליגרם . למרות הטיפול הנ"ל הנני עדיין סובלת מקוצר נשימה בבוקר ובחילות (ללא הקאות) במשך היום . באחרונה עשיתי את הבדיקות הבאות - בדיקות דם, אקו לב,צילום קיבה . כל הבדיקות תקינות והדלקת במעטפת הלב עברה . ברצוני לדעת - 1. האם כל תופעות הלוואי הנ"ל "נורמליות" ? 2. מדוע למרות כל הטיפול שקיבלתי ומקבלת עדיין אני חשה ברע ? 3. לכמה זמן אני צפויה לסבול התופעות אלו ? בתודה אורלי

26/11/2001 | 20:13 | מאת: ד"ר קיציס

קשה לי מאוד להתייחס ספציפית למקרה שלך ללא בדיקה ישירה. איך יודעים שהדלקת חלפה? האם עשית אקו לב חוזר? סליחה אבל אני ממש לא יכול לייעץ או לחוות דיעה מוגדרת על מקרה כל כך ספציפי בהתכתבות

מנהל פורום קרדיולוגיה