לב מורחב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/11/2001 | 22:23 | מאת: דגן

שלום רב הייתי רוצה לדעת מה המשמעות שלצל הלב שניצפה בצילום רחב מאוד האם זה מסוכן ומה עלי לעשות בנידון

26/11/2001 | 00:13 | מאת: ד"ר קיציס

צל לב רחב בצילום חזה הוא רק אחד הפרמטרים לאי ספיקת הלב. כמובן שצריך לאמת זאת בבדיקת אקו לב ואולי בדיקות אחרות בהמשך. לצל לב מורחב יש אבחנה מבדלת לא גדולה וחייבים לבדוק את הממצא על ידי אקו תודה על תשומת הלב

21/09/2003 | 09:57 | מאת: דרורה ק.

שלום, בני בן ה-16 עבר בדיקות כושר (שחקן כדורסל) ונאמר לו שיש לו לב מורחב. ברצוני לדעת מה זה אומר? האם עלי לדאוג שיבצע בדיקות נוספות בעקבות מימצא זה? האם זה אומר שהוא צריך להגביל את עצמו מבחינת פעילות גופנית? מצפה לתשובתך. בתודה מראש. דרורה

מנהל פורום קרדיולוגיה