אוושה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/11/2001 | 19:40 | מאת: א. (שם בדוי)

שלום הייתי היום במיונים לחיל אוויר והרופא אמר לי שיש לי אוושה בלב (לי לא היה מושג בקשר לזה לפני שהוא אמר) ובגלל זה אני צריך לעשות א.ק.ג. לאחר מכן שאלתי את אמא שלי והיא אמרה שכן, היא יודעת שיש לי, זה עוד מלידה ואמרו לה שזו אוושה קטנה מאוד ושזה יעבור עם הזמן. היום אני בן 18 כמעט ומסתבר שזה עוד לא עבר. מעולם לא נתקלתי ברופא שהבחין בזה או שלפחות אמר לי שהבחין בזה ואף עשיתי בדיקת ארגומטריה בשביל לשחק כדוריד ולא נתקלתי בבעיות כלשהן. השאלה שלי היא כזו: מה זה יכול להיות (אילו מחלות/אילו בעיות/מה זה בכלל אוושה)?.. האם זה יכול לפגוע בסיכויי להתקבל לקורס טייס או שיכול להיות שזה דבר פעוט ולא פוסל? (אני יודע שאתה לא רופא תעופתי אבל בכל זאת לפי דעתך מה אתה חושב) תודה רבה! =) נ.ב. השם הבדוי הוא עקב פחד שלי שאולי אני עובר על חוקים כלשהם של ח"א

26/11/2001 | 00:15 | מאת: ד"ר קיציס

ככל הנראה מדובר באוושה פונקצינלית (ללא חשיבות - כמו הרעש של הגלגלים של רולס רוייס על הכביש...לא אומר שהאוטו לא טוב). על מנת להסיר ספק שיש דליפה באיזה מסתם ולפני הצבא (במיוחד שאתה רוצה פרופיל גבוה), צריך לעשות אקו לב שידגים אם קיימת איזו בעיה. רוב הסיכויים הם שלא קיימת כל בעיה - אוושה פונקציונלית תודה על תשומת הלב

26/11/2001 | 10:29 | מאת: א.

תודה רבה לך =)

מנהל פורום קרדיולוגיה