וירוס או לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/11/2001 | 16:38 | מאת: בועז

אני בן 27 גובהי 179 ומשקלי 80 היה 87. לפני כ3 שבועות עשיתי דיאטה שלאחריה נסעתי לחו"ל(מדובר בהמנעות כמעט מוחלטת מפחממות) בפראג עליתי לאוטובוס ממזג אויר קר מאד - 0 מעלות לאוטובוס. התחלתי לחוש החנקויות וכשירדתי כמעט התעלפתי. שכבתי בחדרי במלון 3 ימים בעזרת אישתי. הסימפטומים שהופיעו אצלי היה חולשה נוראית. לחץ או כבדות בחלק האחורי של הראש(כשהכרית מרגישה כמו אבן) נשימות כבדות או חוסר אויר חוסר תאבון וכשאכלתי הרגשתי צורך לפלוט את האוכל ע"י הקאה עצמית כי זה גרם לי הרגשת חנק ולאחר שפלטתי את האוכל הרגשתי טוב יותר. בלילות היה קשה במיוחד -עם נשימות כבדות והתעוררות 6-7 פעמים בלילה. תזונאית אמרה לי בפורום כי אולי מדובר במקרה של תעוקת לב הייתכן??? אני רוצה לציין שמאז הטיול עברו שבועיים אני במצב קצת יותר טוב אבל לא בהרבה.הרופא שלי עשה לי בדיקות דם כשחלקן כבר התגלו כנורמליות. הוא חושב שזה וירוס. אני תוהה האם זה באמת יכול להמשך זמן כה רב.

25/11/2001 | 17:42 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אני ממש לא יכול לדעת. התלונות שלך כל כך לא ספציפיות למחלה מוגדרת. כן, יכול להיות "וירוס" - אבל אתה מבין שזאת מילה שלא מגדירה כלום. ויכול להיות שזה מהלב מהכבד כליות הכל...אפשרי. צריך לשלול אפשרויות אלו על ידי בדיקות מכוונות. ולבסוף, יתכן שלעולם לא נדע בודאות מה היה לך - ונצטרך לחיות עם התסכול הזה עד גיל 120. קונה אופציה זו? אני מניח שכן. הדבר היחידי שלא מתאים לי הוא למה אתה מרגיש "קצת" יותר טוב ולא "ממש" טוב. ...האם קיים שריד של מחלה? ככה, בהתכתבות אני לא יכול להגיד לך תמשיך אצל הרופא המטפל שלך תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה