דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/11/2001 | 14:15 | מאת: עדנה

שלום. אני בת 46 ובס"כ בריאה. לפעמים אני פתאום מקבלת דופק מהיר בערך 120. הרגיל אצלי בסביבות 70. זה נמשך כשעה ולאט חוזר בסוף לנורמה. זה קורה לי בממוצע אחת לשבועיים שלש. מה זה יכול להיות. תודה

25/11/2001 | 17:45 | מאת: ד"ר אילן קיציס

זאת בהחלט יכולה להיות הפרעת קצב פרוקסיסמלית (הבאה והולכת... תרגום שלי). מאידך, זה יכול להיות הדופק התקין שלך שרק מאיץ מסיבה כלשהי. על מנת לדעת בדיוק במה מדובר צריך לתעד את הדופק בזמן שהוא איטי ובזמן שהו מהיר. עליך לעשות הולטר ל - 48 שעות. אולי נצליח לתפוס "על חם" את הפרעת הקצב. רק אז אפשר יהי להציע לך טיפול תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה