פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/11/2001 | 23:43 | מאת: טלי

ד"ר קיציס שלום אני בת 29 ומזה כשנתיים אני סובלת מעפימות מוקדמות בתקופה האחרונה זה ממש החמיר עברתי א.ק.ג הולטר אקו ובדיקה במאמץ הכל היה תקין פרט לפעימות המוקדמות שניצפו אך לפי הקרדיולוג הם לא מסוכנות הם על חדריות בכל זאת הוא ניסה טיפול תרופתי שנכשל כי לא חשתי בטוב מהכדורים. בזמן האחרון אני חשה את הפיעמות לעיתים מאד קרובות ואני לא יודעת מתי זה יכול להיות מסוכן ואני צריכה ללכת לחדר מיון יש מצבים שבמשך מספר שעות אני מרגישה אותם כל כמה שניות. האם משנה מספר הפעמים ביום שאני מרגישה את הפעימות . האם מצב זה יכול לעבור או שזה לכל החיים ? יש לציין שאני לא שותה קפה ולא מעשנת לתשובתך אודה

24/11/2001 | 16:16 | מאת: עידן

טלי שלום, התופעה שאת מתארת ידועה לי, אני חש אותו הדבר שנים, אני יכול להרגיע אותך שאין שום סכנה בפעימות המוקדמות חוץ מההרגשה שמלחיצה אותנו לפעמים. אם את לא מסוגלת להתגבר על הפחד תקחי משהו להרגעה במינון הכי נמוך ומבטיח לך שה יעבור לך תוך חצי שעה. כמו כן יכול להיות שכדור ממשפחת הפרוזק יפתור לך את הבעיה לתמיד. תהי את הרופא של עצמך! תעשי ניסיון ותראי שאני צודק, יש לי נסיון רב בנושא תנסי לא לייחס לזה חשיבות תעבדי על עצמך! ביי

25/11/2001 | 17:49 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לעיתים פעימות מוקדמות מאוד מפריעות אך באמת לא מסוכנות. אם הפעימות המוקדמות כל כך מפריעות לך אפשר להציע לך טיפול (שונה מזה שכבר נוסה) על מנת להפחית את כמותן. לכי לקרדיולוג שלך ותצייני זאת בפניו. לעיתים יש תקופות בחיים בהן יש יותר פעימות מוקדמות, ולעיתים הן נעלמות ככה סתם. לי בזמן המבחנים הייתה פעימה מוקדמת כל פעימה שניה. ...והנה אני פה ביי לכי לקרדיולוג שלך

מנהל פורום קרדיולוגיה