דלקת בקרום הלב (פריקרדיטיס)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/11/2001 | 21:39 | מאת: אנסטסיה

לאחרונה סבלתי מכאבים בחזה ופניתי לעשות בדיקות. אבחנו אצלי היום דלקת בקרום הלב (פריקרדיטיס). קיבלתי אנטיביוטיקה לחמישה ימים ונתנו לי הוראות לנוח ולחזור אם הכאב ממשיך לאחר תקופה זו. האם זה מסוכן? ממה זה יכול לנבוע?

21/11/2001 | 22:02 | מאת: ד"ר קיציס

דלקת בכרום הלב לא נדירה והיא נגרמת על ידי וירוסים (לרוב) ומזהמים או חומרים או מצבים אחרים. אני מניח שאצלך זה היה בגלל וירוס - קוראים לזה פריקרדיטיס ויראלית או אידיופטית (שסיבתה לא ידועה - כיוון שזאת רק הנחה שנגרמה על ידי וירוס). בכל אופן, המצב לרוב לא מסוכן חולף מעצמו או בעזרת תרופות נוגדות דלקת וזהו. לעיתים הדלקת יכולה לחזור - והטיפול זהה, בתרופות. כן צריך לנוח ולעשות בדיקת אקו לב לראות אם אין הצטברות נוזלי דלקת בשק הלב (הפריקרד). לעיתים נדירות המחלה קשה, גורמת להצטברות נוזלים בשק הלב, אשר יכולים לגרום ללחץ חיצוני על הלב. יש כאלו המגיעים עד כדי ניקור שק הלב להרפות את הלחץ על הלב. אני מניח שאצלך זה לא היה המקרה. האם ביקרת אצל קרדיולוג? מה הוא אמר? תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה