מסתמים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/11/2001 | 01:46 | מאת: פציינט

שלום ד"ר שאלתי היא האם באקו דופלר ניתן לגלות זיהומים במסתמי הלב????? תודה מראש......

19/11/2001 | 13:11 | מאת: ד"ר קיציס

באקו המבוצע מבחוץ מעל בית החזה, לרוב לא ניתן לגלות זאת, בעוד אקו דרך הושט היא הבדיקה המועדפת. בבדיקה זו המתמר נמצא בקיבה או בושט, קרוב מאוד ללב - כך שניתן לראות את המסתמים הרבה יותר טוב. כמובן שאם הממצא כל כך בולט והא נראה גם באקו דרך בית החזה - אז ללא ספק הממצא קיים, בעוד שאם לא רואים כלום, זה לא אומר שהממצא לא קיים. ואתה מתכוון ל"וגטציות" על המסתם. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה