ניתוח מעקפים- לד"ר אלעמי+ד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2001 | 23:02 | מאת: דורון

תודה רבה על היעוץ בקשר לשאלתי בעניין ניתוח מעקפים. ברשותכם ובמיוחד לכבודך ד"ר אלעמי אפנה בבקשה להבהרה נוספת. מאחר שציינת שהינך רופא בבי"ח הדסה עין כרם. עניין הסטנטים אצלי זה משהו שנגרר מקרה אחרי מקרה. אני כנראה נפלתי על קבוצת שוליים של מטופלים אשר התומך איננו נקלט טוב והנזק ממנו רב מהתועלת. זמן קצר אחרי השתלת הסטנטים הוחמר מצבי באופן קיצוני ושוב הגעתי לצינתור. הסטנטים כאמור נסתמו והיה צורך בטיפולי בלון וסטנטים נוספים. לאחר מספר חודשים שוב אותו סיפור. וכמה חודשים אח"כ (אחרי שכבר הייתי מושתל ב 7 סטנטים) הגעתי לבי"ח ממש בחרום. נמצאו אצלי הצרויות בשל מקומות , כל הצרות בדרגה 99%. הפעם לא עשו לי יותר סטנטים אלא טיפולי בלון ופתחו מה שניתן היה וכמה שניתן היה. אחרי כל העניין הנ"ל פניתי לשר"פ בבי"ח הדסה עין כרם לאחד ממומחי ניתוחי מעקפים הידועים ביותר וכמובן שאינני מעוניין לנקוב בשמו ברשת האינטרנט למרות שדעתי עליו חיובית ביותר. בקיצור! הרופא הנ"ל בהדסה ראה את כל סרטי הצנתור הקודמים שלי והוא במפורש הביע את מורת רוחו לעצם הצינתורים שעברתי. הוא טען שעקב ריבוי הסטנטים קשה לו לנתח משום שאין מקום בעורק הפגוע לחבר מעקף. הוא הוסיף שניתן לבצע מעקף על עורק אחר אולם זה פתרון חלקי אשר לא ישחרר אותי מתעוקת הלב. בנתיים הוא הציע לי להמתין. לשמור טוב על טיפול מונע, תרופות ,דיאטה וכו'. אני מאד שומר, אני עושה הליכות רגליות יום יום (כמובן עם קורדיל) כדי לפתח קוראטראלים טבעיים ומנסה לדחות ניתוח ככל שניתן. הקריולוג שביצע אצלי את הצינתורים, אחרי שאמרתי לו את מה שנאמר לי בהדסה, אמר שאמנם יש בעיה בניתוח אולם זה לא חד משמעי שלא ניתן לנתח . זה תחום צר וספציפי ויש מעט מומחים בארץ בתחום הזה. כשיהיה צורך הוא יפנה אותי למומחה בתחום. עלי לציין שלפני תחילת הצינתורים בשנת 97 עדיין לא הייתי סכרתי. אני סכרתי רק מלפני שנה. הרבה שנים אני עם יתר שומני דם ולחץ דם גבוהה. כשהתברר לי שהתחלתי עם סכרת והבנתי את חומרת הבעיה , התלבשתי חזק מאד על הסכרת ע"י החמרה אגרסיבית של דיאטה, כדורים (גלוקופאז' ואבנדיה) ועוד הליכה רגלית נוספת. ירדתי מרמות סוכר של 300 לרמה של 150 בצום. אודה לכם מאד מאד עבור התיחסות נוספת לאור התמונה שנתתי ומה ניתן לעשות במצבי. בברכה - דורון

19/11/2001 | 13:15 | מאת: ד"ר קיציס

תודה

19/11/2001 | 16:16 | מאת: ד"ר אלעמי

דורון היקר, יפה שאתה מצליח לאזן את רמת הסוכר שלך בצורה כ"כ טובה. אני מקווה שכך הוא הדבר גם בנוגע ללחץ הדם ולכולסטרול. יחד עם זאת אני מתרשם שאתה מאוד סימפטומטי (כלומר סובל מן המחלה בעורקים הכליליים). בכל טיפול רפואי, וניתוח לב בוודאי, יש לנסות לבצע מאזן של בעד ונגד. יתכן שבזמן בו התייעצת עם מנתח היתה תקווה לשיפור סימפטומטי תוך המשך טיפול שמרני, והיתה הרגשה שהסיכון הניתוחי אינו מוצדק עדיין. כעת קרוב לוודאי שהמאזן נוטה יותר לטובת ניתוח שכן למרות טיפול בגורמי הסיכון ובמחלה עצמה (ע"י תרופות), אתה עדיין בדרגה תפקודית מתקדמת (ז"א מוגבל מאוד). צריך גם להדגיש שעצם קיום מחלה בעורקים הוא גורם סיכון לחיים עצמם ולכן יש לעשות הערכת מצב מעודכנת לגבי היתרונות של ניתוח בשלב זה לעומת הסיכונים, ולעומת הסכנה בהשארת המצב כפי שהוא. חשוב לעיין בצינתורים הקודמים כדי ללמוד על מיקום הסטנטים ועל אפשרויות ההשקה של מעקפים מעבר לסטנטים. אני מקווה שניתן יהיה לעקוף יותר ממטרה אחת כך שהתועלת מניתוח תהיה משמעותית יותר, אבל על זה אינני יכול להשיב לך מבלי לעיין בצינתור(ים). בכול אופן, גם בעבר כבר נאמר לך שיש בכו"ז אופציה ניתוחית כך שלא אפסה תקווה.... בברכה, ד"ר אלעמי

מנהל פורום קרדיולוגיה