החלפת מסתם אורטלי - דחוף!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2001 | 17:05 | מאת: נחום ג.

ד"ר יקר, אני שואל בשמו של אבי ( 70 ) העומד לעבור השבוע ניתוח באירופה וניתנת לו האפשרות לקבל מסתם מיכאני או מסתם שגודל בגוף חזיר. הוסבר לו שהמסתם המיכאני ישרוד יותר זמן (עד גיל 90) אך ידרוש יותר תרופות ומעקב, בעוד שהמסתם מן החי ישרוד רק 12 שנה אך יאפשר איכות חיים טובה יותר. ההחלטה הגורלית בידיו ויש לו רק מספר ימים כדי לקבלה. התוכל לחוות דיעה? תודה מראש, נחום ג.

18/11/2001 | 20:03 | מאת: ד"ר קיציס

לקשישים המסתמים הביאולוגיים שורדים הרבה יותר זמן ממה שציינת. כללית עדיף לתת לו מסתם ביולוגי, כך שיהיה פטור מנטילת קומדין (דילול דם) לכל החיים (עם הרבה סיבוכים פוטנציאליים). אני לא מבין למה בכלל נתנו לו את אופצית המסתם המתכתי?? תודה על תשומת הלב

19/11/2001 | 11:22 | מאת: נחום ג.

תודה ,ד"ר קיציס, על תשובתך. מהו, אם כן, זמן החיים הצפוי למסתם ביולוגי אצל גבר בן 70 אשר חי חיים שלווים? האם בעתיד, בגיל 85 , ניתן יהיה לבצע החלפה נוספת? נחום ג.

מנהל פורום קרדיולוגיה