ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/11/2001 | 19:19 | מאת: דורון

שלום. אני מושתל 7 סטנטים. הסטנטים הנ"ל לא כל כך נקלטים וכיום אני סובל מאנגינה פקטוריס המצריכה אותי להשתמש בקורדיל כמעט בכל פעילות פיזית כולל הליכה. בעבר נאמר לי שעקב ריבוי התותבים יש קושי בביצוע ניתוח מעקפים וכי יש בכך בעיתיות. יש לי שני שאלות בעניין. 1. אם יש בעיה בלנתח איזה אפשרויות נוספות עומדות בפני. 2. אני מומלץ לצינתור כל הזמן אולם אני חושש לעשותו. אני פוחד שתוך כדי הצינתור ישתחרר אצלי כריש דם מאחת הסתימות ויגיע למוח ואז אהיה משותק. אני מבין שכיום ללא צינתור קשה לראות את התמונה ובכ"ז אני מנסה לקבל יעוץ כי אני חיי בחרדה. בנוסף. יש לי שומנים גבוהים, לחץ דם גבוה ( 190/110 ) וסכרת. אני מטופל בתרופות אבל בכ"ז אני עדיין ברמות לא תקינות. אני בן 50 וחש עם רגל אחת בקבר. בתודה- דורון

18/11/2001 | 15:04 | מאת: ד"ר אלעמי

דורון שלום, ראשית אני משתתף בצערך שנקלעת למצב הזה. מן הראוי היה שתופנה לניתוח מעקפים לפני שעברת השתלה של כ"כ הרבה סטנטים, שכן כל קרדיולוג בר דעת יודע כי התוצאות של טיפול זה בחולי סכרת נחותות בהרבה מבחולים ללא סכרת, ונחותות מן התוצאות של טיפול ניתוחי בחולי סכרת. בהיותך צעיר לא יעלה על הדעת להשאיר אותך ללא פתרון. אנו נתקלים במספרים הולכים וגדלים של חולים שעברו סדרת השתלות מוצלחות של סטנטים ומגיעים בסופו של דבר לניתוח מעקפים. הניתוח אומנם דורש פתרונות המותאמים למציאות החדשה אך הוא בהחלט בר ביצוע. צינתור אינו ברמת סיכון גבוהה יותר מצינתור אבחנתי רגיל, והסכנה של שחרור קריש אם לא יחטטו בעורקים בנסיון נוסף לטפל בהצרויות אינה גדולה. גם אם ישתחרר משהו בעורק בלב הוא מן הסתם לא יוכל להיסחף אחורה לאב העורקים ולמוח, בגלל שזה בניגוד לכיוון הזרימה. השאלה הנשאלת היא אם בכלל יש צורך בצינתור נוסף. אם ממילא צריך לעקוף את כל העורקים החשובים בלב שלך, ובצינתור האחרון שבידך רואים את הסטנטים, יש להניח שניתן יהיה להסתפק באינפורמציה זו ללא צורך בצינתור נוסף. כמובן שבכדי לענות לך ספציפית על שאלה זו יש לעיין בסרט(י) הצינתור. בברכה, ד"ר אמיר אלעמי, מרצה בכיר ומומחה לניתוחי לב, הדסה עין-כרם

18/11/2001 | 20:10 | מאת: ד"ר קיציס

תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה