דופק מאוד מאוד נמוך..

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/11/2001 | 21:24 | מאת: יסמין

אני בת 29 עברתי ארוע מוחי קל מאוד ואני מטופלת באספירין 325 מ"ג וחומצה פולית 5 מ"ג. בזמן האחרון אני סובלת מדופק מאוד נמוך 49 -50 פעימות לדקה ולפעמים במנוחה מוחלטת הדופק יכול להגיע ל- 42 פעימות לדקה. אני מרגישה מאוד חלשה עם קצת סחרחורות והכי מדאיג אותי זה שיש לי לחץ בחזה שאני מרגישה אותו במיוחד בגב בצד שמאל. הלחץ דם שלי תקין 110/70 ולפעמים 100/60 . ממה נובע הדופק האיטי הזה ? האם שתיית קפה, שוקולד וכו' .. תשפר את המצב. אני נמנעת משתיית קפה כי יש לי נטייה ללחץ דם גבוה.. מודה על תשובתך.

11/11/2001 | 21:50 | מאת: ד"ר קיציס

קשה לי הלגיד, זה באמת דופק נמוך. האם את לוקחת תרופות היכולות להוריד את הדופק? הייתי מציע לך הולטר ל 24 שעות, לראות את תנודות הדופק במהלך היממה. זה יכול להוסיף מידע חשוב על מהותו והקצב הממוצע ומתי הוא נמוך באמת ומתי עולה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה