מסוכן ,למה אתה מתכוון ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/11/2001 | 19:44 | מאת: לימור

שלום! כתבת כאן בשאלות קודמות שיש פעימות מוקדמות חסרות משמעות ויש כאלה שצריך ליחס להן חשיבות אני גם סובלת מפעימות מוקדמות וכשזה קורה לי זה הרגשה נוראה כאילו הלב מפרפר אני עשיתי את כל הבדיקות ואמרו לי שאין לי כלום ואני צריכה לחיות עם זה ולהרגע אבל אני התעקשתי אז נתנו לי עוד תור לעשות הולטר , בעבר גם עשיתי הולטר ולא מצאו פעימות מוקדמות או הפרעה אחרת כלשהי. אומרים לי שאני עושה את הבדיקה סתם כי אין לי כלום ולא יהיה.......אני עדיין מפחדת שאלתי היא מה יכול להיות מסוכן בזה? אפשר למות מזה? (דום לב) תודה אם תענה על שאלתי !

11/11/2001 | 21:17 | מאת: ד"ר קיציס

יש סוגים של פעימות מוקדמות המופיעות ברצפים או בצורה כזו (ואני לא יכול להגדים לך פה), שיתכן והם מקדימים הפרעת קצב יותר קשה. לרוב מדובר בחולים עם בעיות לב. אני מניח שזה לא המקרה שלך. בכל אופן הכלל הוא שלא ניתן להתיחס לפעימות מוקדמות או לכל הפרעת קצב מבלי לראות את תרשימי ההולטר או את האקג. אז אני, מפה, לא יכול לדעת כלום על מהות הפעימות רק על בסיס התאור. אם הקרדיולוג אמר לך שזה כלום אולי זה באמת "כלום" תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה