צניחות s.t - לד"ר קיציס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/11/2001 | 18:18 | מאת: יעקב

שלום ד"ר. במבחו מאמץ אחרי חמש דקות אני מגיע לצניחה של 2מ"מ st. וכן יש לי כאבים חזקים בחזה המוקרנים ליד שמאל. אני סובך מתעוקת לב. יש לי חבר קרוב גם עם בעיות איסכמיות. אצלו במבחן מאמץ תוך פרק זמן קצר יש צניחות של 4 מ"מ אולם אין לו כאבים. אבקש ממך הסבר לאפשרות מדוע אצלו אין כאבים ואצלי יש כאבים חזקים למרות שהצניחה אצלי קטנה בהרבה משלו. שתינו עברנו צינתורים. אני עברתי גם טיפולי בלון ויש שממליצים לי לעבור ניתוח. אצל החבר שלי אמרו בצינתור שאין מה לעשות והוא חייב בניתוח. מי מאיתנו נחשב לחולה יותר. תודה מראש עבור תשובה קצת מפורטת. יעקב

11/11/2001 | 21:23 | מאת: ד"ר קיציס

מה זה משנה לך מי יותר חולה... זאת לא תחרות. לגביך: אני הייתי ממשיך עם מיפוי לב לראות לא רק אם יש איסכמיה אלה גם לראות באילו טריטוריות בלב ומה כמות האיסכמיה. לפי זה ולפי הנתונים מהצנתור אפשר יהיה לייעץ לך מה לעשות. יש כאלו שיש להם כאבים ויש כאלו ללא מיחושים. לא בדיוק ברור למה, אבל זה ככה עם מחלות נפוצות מאוד הבאות לידי ביטוי קליני מגוון מאוד. מה שבטוח שנוכחות איסכמיה לא טובה ללב. שסובל. לך לקרדיולוג שלך או לחוות דעת נוספת עם כל הנתונים. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה