asd-שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/11/2001 | 01:21 | מאת: א.א.

אחי אובחן עם asd בגיל 12 בערך,ולמרות שע"פ הקרדיולוג שלו המגבלה היחידה היא איסור עיסוק קבוע בספורט כלשהו,הרופא התחיל לדבר על כך שמתישהו בעתיד יהיה צורך "לסגור "את החור(אחי כעת בן 18) האם בכל מקרה של asd חייבים לבצע ניתוח סגירה באיזשהו שלב? כוותי היא ,האם הפתח מתרחב עם הגיל? אגב,האם יש עוד מגבלות הנובעות מבעיה זו? תודה

11/11/2001 | 00:52 | מאת: ד"ר קיציס

הממצאים ההמודינאמיים ב ASD מחמירים עם הגיל. אם הפתח קטן מאוד אין צורך בטיפול כלשהו אך אם הוא רחב למדי אפשר לנסות לסגור אותו - ניתן לעשות זאת בניתוח אך גם על ידי מטריה מיוחדת המוחדרת דרך הורידים. כמו בצנתור לב (דומה) אתה צריך מומחה ל"מחלות לב מולדות אצל המבוגר" תודה

11/11/2001 | 09:28 | מאת: דר' שוורץ - קרדיו' ילדים

שלום רב, אם הפגם בחיץ הבין-פרוזדורי קטן מאד - אין בדר"כ צורך לאוטמו וגם אין כל צורך בהגבלות תפקוד! מאידך, אם הפתח משמעותי יש הוריה לאטימתו. כדאי שאחיך יעבור בדיקת TEE (אקוקדריוגרפיה באמצעות מתמר תוך וישטי) כדי להתרשם עדכנית ממיקום הפגם, צורתו וגודלו. במקביל ניתן לבצע בדיקת מיפוי איזוטופי FIRST PASS לכימות הדלף משמאל לימין מבעד לפגם בחיץ. בשנים האחרונות רכשנו נסיון רב באטימת פגמים כנ"ל במהלך צינתור ע"י הנחת מתקני אטימה. התוצאה המושגת היא מצוינת ושוות ערך לניתוח אך ללא כל התחלואה הכרורכה בפתיחת בית החזה בניתוח. בבדיקת ה- TEE ניתן לקבוע האם הפגם הספציפי מתאים לשיטת סגירה זו. בפרטים נוספים פנה לכתובת מכוננו ברמב"ם. בברכה, דר' שוורץ

מנהל פורום קרדיולוגיה