טיפול שיניים לאנשים עם בעיות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/11/2001 | 01:08 | מאת: א

השאלה היא לגבי אדם עם ASD (או ESD,...לא סגורה על השם)שהכוונה היא בעברית ל"חור במחיצה הבין פרוזדורית בלב", אין לכך שו ם מגבלות מלבד על עיסוק קבוע בספורט. הבעיה היא בעניין טיפולי שיניים:רופא אחד אמר שאיננו יכול לטפל באותו אדם והוא ממליץ על טיפול במרפאת חוץ של בית חולים,ואילו רופא אחר אמר שאין שום בעיה אלא שייה עליו לקחת אנטיביוטיקה לפני כל טיפול. לי נראה -באופן לא מקצועי כמובן,שהאמת היא איפשהו בין שתי הגישות האלה.. מה דעתך המקצועית על כך?? תודה

11/11/2001 | 00:54 | מאת: ד"ר קיציס

לרוב אם ה ASD לא משמעותי לא צריך טיפול בבית חולים. אם החור גדול ויש מעבר משמעותי של דם אפשר להמליץ על אנטיביוטיקה למניעת זיהום, אך הסיכוי לזיהום על המסתמים או זיהום אחר בגלל טיפול שיניים נמוך. מה אני אגיד לך... קח שני כדורי מוקסיפן לפני שעה הפעולה וכדור אחד שש שעות לאחר הפעולה ושלום תודה

11/11/2001 | 09:39 | מאת: דר' שוורץ - קרדיו' ילדים

Circulation, 1997;96:358-366 לפי ההנחיות של האיגוד האמריקאי לקרדיולוגיה - אין כלל צורך בנטילת טיפול אנטיביוטי למניעת אנדוקרדיטיס כאשר המום ברקע הוא ASD. אם יחד עם הפגם בחיץ הבין-פרוזדורי יש גם אי-ספיקת מסתם צניפי או הצרות מסתם ראתי אזי יש ליטול 2 גרם מוקסיפן שעה לפני הטיפול ותו לא. בברכה, דר' שוורץ [email protected]

מנהל פורום קרדיולוגיה