דופק ויתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/11/2001 | 13:24 | מאת: עדה1

שלום רב, לפני כחודשיים החלה אצלי תופעה (תנודות של הגוף) אשר הבנתי בהמשך שזהו הדופק . התברר לי שלחץ הדם גבוה - הוחל טיפול תרופתי, לחץ הדם השתפר מיד - אך אני עדיין מרגישה את הדופק, ברב שעות היום, ובתנוחות שונות, גם במנוחה. הטיפול התרופתי בחודש האחרון הינו איקאפרס במינון עולה (240) לחץ הדם בד"כ 80-90 / 115-130 והדופק בד"כ 80-95 . הבדיקות שעברתי :בדיקת דם כולל TSH ,איסוף שתן לקטכולאמינים, אולטה סאונד בטן כולל כליות ודרכי שתן ואקו לב- תקינים, החריגה היחידה הינה בהורמונים המראים תחילת תהליך של "גיל המעבר"- כאשר מזה כשנתיים יש שיבוש בסדירות המחזור ( אני בת 44 ). שאלתי היא מהן הסיבות האפשריות הנוספות להרגשה הנ"ל. כאשר ערכי הדופק , לכאורה תקינים, והאם יש טיפול חלופי (אני סובלת מאסטמה). תודה

11/11/2001 | 00:56 | מאת: ד"ר קיציס

נראה לי שיש לך רק רגישות יתר לדופק שלך, כי הרי כל מה שבדקו לך תקין... אני לא יודע מה להגיד. סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה