הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

08/11/2001 | 02:44 | מאת: עדינה

שלום רב, לפני מספר שנים צוינה לפני העובדה שאני סובלת מצניחת מסתמים. הוחלט שלא לעשות לי אקו. הייתי אחרי שנים של התקפי חרדה ואמרו לי שיש מחקרים הקושרים בין הימצאות סימולטנית של השניים. במקביל החלו לפני כשלוש שנים הפרעות קצב. בבדיקת הולטר מלפני כשנה לא נמצא דבר (24 שעות) אבל גם לא חשתי הפרעת קצב במשך הבדיקה. האם הפרעות הקצב יכולות להיות קשורות לאותם מסתמים שאז אמרו לי שאינם מסוכנים? האם עוויתות מעי רגיז וגזים יכולים לגרום לכך והאם אז זה מסוכן? בתודה מראש! עדינה

08/11/2001 | 21:54 | מאת: ד"ר קיציס

לרוב הפרעות הקצב לא מסוכנות, אבל לא אוכל לעולם לדעת מה זה "הפרעות קצב" מבלי לראות אותם... יש כל כך הרבה סוגים, בינהן הפרעות קלות חסורות כל משמעות אך גם כאלו מסוכנות... תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה