תעוקה וסוכרת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/11/2001 | 23:01 | מאת: שלמה

שלום. אני סובל מתעוקת לב בדרגה 3-4, עברתי צינתור בלון ותותב ויש לי הצרויות. פעילות גופנית גורמת לי לכאב בחזה. האם מחלת הסוכרת שהתחילה אצלי לפני כשנה (ואני מטופל בגלוקופאז') יכולה להיות סיבה שאני חש החמרה בתעוקת הלב בעת ביצוע פעילות גופנית?

05/11/2001 | 00:46 | מאת: ד"ר קיציס

לך להבדק אצל קרדיולוג ושיעשה לך בדיקות לראות אם אין הצרויות חדשות. גם עם מחלה של כלי הדם של הלב, לא צריך שהיו לך כאבים אנגינוטיים - זה מראה שקיימת הצרות לא מטופלת היטב. בלון בעבר לא מבטיח שלא תיהיינה הצרויות אחרות בעורקים אחרים. לך לקרדיולוג שלך הייתי מתחיל המיפוי לב SPECT במאמץ תודה על תשומת הלב

05/11/2001 | 22:51 | מאת: שלמה

תודה על התשובה. עשיתי בדיקת מיפוי לב והיא חיובית לאיסכימיה. הומלצתי לצינתור נוסף אולם עדיין אני מסרב לעשותו. כאמור שאלתי המקורית היא האם סוכרת יכולה לגרום להחמרת תעוקת הלב. תודה

07/11/2001 | 00:51 | מאת: ד"ר קיציס

איש כמוך הסובל מכאבים אנגינוטיים צריך להבדק על ידי קרדיולוג, לעשות מיפוי לב ואם קיימת איסכמיה (=לא מגיע דם מספיק), הייתי אף ממליץ על צנתור לב. יכול אף להיות שבעקבות הצנתור יציעו לך ניתוח או בלון.... הכל על פי ממצאי הצנתור. דבר אחד ברור, לא טוב לסבול מאנגינה כל כך משמעותית כפי שאתה מציין (דרגה 3/4) - זה מבטא מחלה משמעותית בעורקי הלב וזה יכול להיות מסוכן 0התקף לב) ... מה היו תוצאות הצנתור ומה הציעו לך בלון או ניתוח? לך לקרדיולוג שלך תודה

07/11/2001 | 00:53 | מאת: ד"ר קיציס

לא ראיתי שכבר עניתי לך...אז מבלי לשים לב עניתי פעמיים אותו דבר. כן כן כן סוכרת היא גורם סיכון משמעותי למחלת כלי דם ומחלת לב ולכן...... עוד יותר חשוב שטתופל היטב (בלון או ניתוח). בדוק. חשוב. אפילו חיוני לך שוב לקרדיולוג שלך

מנהל פורום קרדיולוגיה