פעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/11/2001 | 20:52 | מאת: עידן

שלום ד"ר, מאחר ואני חש לעיתים קרובות פעימות מוקדמות נשלחתי למספר בדיקות, אקו לב ,ארגומטריה והולטר כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין. בהולטר ניצפו מספר הפרעות קצב חדריות:vpb's בודדים,בין 1ל-21 לשעה. הבעיה שלפעמים אני חש בדופק מהיר ולא יציב עם הרבה פעימות מוקדמות שבאות ברצף. בדרך כלל זה עובר לאחר מספר דקות,אולם קרו מקרים בודדים שזה נמשך כשעה ואחרי כדור הרגעה זה הפסיק. רופא המשפחה נתן לי קונקור שלא עזר במיוחד ,הייתי רוצה לדעת האם יש סכנה במצב הנ"ל ומה המלצתך לגבי טיפול אם בכלל. אני בן 41. בתודה מראש על תשובתך.

05/11/2001 | 00:48 | מאת: ד"ר קיציס

סביר להניח שלא שזה כלל לא מסוכן, בעיקר אם תפקוד הלב תקין. בכל אופן יתכן שבאותו יום של ההולטר לא היו לך את הפרעות הקצב מהן אתה סובל. אז אולי צריך עוד הולטר ואולי עוד אחד...עד שנעלה על הבעייה. אחרכך לך לקרדיולוג אשר, אולי יציע לך טיפול בתרופות. אולי להעלות את מינון הקונקור....? מכאן, בהתכתבות אני לא יכול לענות לך בצורה יותר מדוייקת תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה