לחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

31/10/2001 | 15:02 | מאת: עדי

אני בן 42 ובשנתיים האחרונות לחץ הדם שלי נע בטווחים של 130/90 - 140/100 בימים האחרונים אני מרגיש לחץ בצדעות הראש, קצת חולשה , הרגשה של זרימת הדם באיזור כפות הידיים, וכן קצת סחרחורות 1. האם זה יכול להיות עקב לחץ הדם שלא הפריע לי בעבר 2. האם בטווחים אילו נחשב לחץ הדם למסוכן 3 האם נכון הדבר שלאחר שמתחילים טיפול תרופתי בלחץ דם אין אפשרות לסגת ולהפסיק 4 האם לצפות לשינוי בהרגלי חיי עם תחילת לקיחת תרופה שכזו תודה עדי

31/10/2001 | 21:25 | מאת: ד"ר קיציס

לחץ הדם שלך גבולי מאוד - על גבול ההגדרה של יל"ד. בכל אופן הוא לא תקין. אני מציע לך מחנון נמוך של תרופה או לחליפין לעבור לדיאטה ללא מלח (...וזה מאוד קשה להחזיק לאורך זמן). הייתי מעדיף תרופה. לא צריך לשנות מי יודע מה את החיים. לרוב במינון נמוך לתופות אין תופעות לוואי. כן. צריך לשנות לכיוון פעיולות גופנית, ירידה במשקל ואכילה נכונה. מאוד יכול לעזור. התסמינים שלך לא נובעים מלחץ הדם, שכאמור לא מאוד גבוה. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה