קפיץ וכיסוי פרופילקטי?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/10/2001 | 14:40 | מאת: ליהי

ד"ר קיציס שלום, לאחרונה נאמר לאבי בעת טיפול שיניים שהוא נדרש לכיסוי פרופילקטי לפני כל טיפול וזאת משום שיש לו קפיץ (???). זאת פעם ראשונה שנתקלתי במושג הזה וחשבתי בהתחלה שזאת בדיחה. האם תוכל בבקשה להסביר לי מהו בדיוק הקפיץ הזה ומדוע במקרה כזה נדרשת אנטיביוטיקה לפני כל טיפול שיניים??? נ.ב הוא נוטל תרופות לדילול דם ולהורדת לחץ דם, האם זה קשור? בתודה מראש.

30/10/2001 | 22:52 | מאת: ד"ר קיציס

טיפול פרופילקטי באנטיביוטיקה, לפני פעולות כירורגיות וטיפולי שיניים ניתן לחולי מסתמים ומומי לב מסויימים - אם לאביך יש STENT (מה שאתה מכנה "קפיץ") - אז הוא לא צריך כל כיסוי אנטיביוטי. האם זאת באמת האינדיקציה? או שמא קיים מצב נוסף המצריך זאת? תשאל את הקרדיולוג שלו תודה על תשומת הלב

31/10/2001 | 00:06 | מאת: ליהי

תודה על תשובתך . אך האם תוכל להסביר לי מהו בדיוק אותו קפיץ(stent)? שוב תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה