מירוקרדיטיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/10/2001 | 16:36 | מאת: אלי

שלום. לפני כשנתיים היה לי מירוקרדיטיס . ועדה רפואית קבעה לי פרופיל 24 (זמני),ומאז אני נמצא בבדיקות. בנתיים הצבא קורא לי שוב ושוב ע"מ להגיע לוועדה רפואית ואני מפחד שכחייל מילואים אוצב מחדש ביחידה קרבית. אין לי רצון להשתמט אבל הפחד מהלא נודע לשרת אולי במצבי לחץ לאחר הבעייה שהייתה לי נוראי. רק לצורך דוגמא:לפני כחודשיים שחקתי משחק לחימה במחשב וכ"כ נכנסתי לזה שבאיזשהו שלב התחלתי להזיע זעה קרה וכאבים שחוויתי לפני האשפוז שלי בעבר. שאלותיי הן: 1. האם יש קשר בין דוגמא זו למה שהיה לי? 2.האם אני נכלל באוכלוסיית סיכון? 3.מה לעשות בקשר לצה"ל?האם יש סיכוי שאהיה בשירות מילואים קרבי?

29/10/2001 | 17:54 | מאת: ד"ר קיציס

אי אפשר להתיחס לתלונות הסוביקטיביות שלך ללא ידע מוגדר על הממצאים האוביקטיבי. רק אלו יקבעו את יכולתך הכללית (וגם את הפרופיל). מה מקטע הפליטה באחוזים (ה - EF כפי שמופיע בבדיקות שונו) או לחליפין מה מתואר באקו לב על תפקוד החדר השמאלי??? וחשוב גם מצבך התפקודי (יכולתך לבצע מאמצים). אתה צריך להיות מצוייד בכל הבדיקות האלו או במכתב מהקרדיולוג שלך. ככה הועדה תוכל לקבוע את מצבך הרפואי אני לא יודע מה קרה לך בהיותך ליד המחשב... בזמן המשחק... תודה על תשומת הלב

30/10/2001 | 09:51 | מאת: אלי

שלום דר' קיציס. כל בדיקות המאמץ שעשיתי היו טובות.למעשה התאוששתי מהר בבי"ח בגלל כושר גבוה שהיה עוד לפני כן. מה שמדאיג אותי בדומה למשחק הוא שלעיתים במצבי לחץ\חרדה\התרגשות ,אני שוב מרגיש מה שנלווה בזמנו למה שעברתי. תודה.

מנהל פורום קרדיולוגיה