אוושה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/10/2001 | 08:41 | מאת: דוד

בבדיקה כללית של בני בן השנה נאמר לי כי יש לו אוושה אך לא מום מולד. האם תוכל להסביר לי מה המשמעות ? מה הטיפול ? מה זה רשרוש בלב ? תודה.

28/10/2001 | 19:42 | מאת: ד"ר קיציס

מדובר באוושה "פונקצינלית" . משהו שדומה לרעש של גלגלי המרצדס על הכביש. זה ששומעים את הרעש לא אומר שהאוטו לא טוב. ככה גם האוושות הפונקצינליות. מדובר ברעש שמשמיעה זרימת הדם דרך חללי הלב והמסתמים הבריאים. אין לכך כל השפעה על איכות ואורך החיים. לא לדאוג. וגם אין מיגבלה כלשהי. ...הכל בתנאי בכמובן, שאכן אין מום או הפרעה אחרת בלב. זה התנאי. ואני לא ראיתי את האקו לב. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה