חוסר יציבות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

27/10/2001 | 13:08 | מאת: יניב בן 44

אני בן 44 סובל מפרפור פרוזדורים(המופיע מדי פעם ) ומקבל לופרסור95 מ"ג. פעם ביום. מזה תקופה אני חש במספר תופעות המציקות לי במיוחד. 1.יש לי תחושה בראש שכל החלק השמאלי (מהראש ועד הצוואר) תפוס. 2.לעיתים כשאני עומד יש לי תחושה של חוסר יציבות. (כאילו אני עומד ליפול.)מאין תחושת סחרחורת וריחוף.ולפעמים גם רעד ברגלים. 3.לעיתים נימול בכף יד שמאל. 4.יש ימים שבמשך כמה שעות אני חש בחום בלחיים והן סמוקות. מבקש הסבר לתופעות ודרך טיפול בהן.

27/10/2001 | 13:34 | מאת: ד"ר קיציס

ללופרסור יש תופעות לוואי. חלק מהתלונות שלך יכולות להיות מיוחסות לתרופה אך צריך להוכיח זאת. לדוגמא התחושה כאילו אתה לא יציב יכולה להיות בגלל דופק ו/או לחץ דם נמוכים (אפקט של התרופה). אבל צריך באמת לבדוק אם זה בגלל תופעות אלו. מה לחץ הדם שלך והאם לחץ הדם נוטה ליפול בשינוי תנוחה משכיבה לעמודה ומה הדופק ? לך לרופא שלך שיבדוק לך פרמטרים אלו. הנימול - יכול להיות תופעת לוואי של התרופה - אבל נימול יכול להופיע בגלל המון מצבים אחרים, לרוב לא מחלות. ככה שקשה מאוד לקבוע אם זה בגלל הלופרסור. בכלל, האם הלופרסור "סידר" לך את בעיית הפרפורים??? אם כן, ועכשיו אתה ממש לא סובל מזה, אולי כדאי להמשיך בכל זאת עם הלופרסור. מאידך, אם בעיית הפרפורים לא נעלמה ויש לך תופעות לוואי (אולי) מהתרופה, שווה לנסות תרופה אחרת. לך לקרדיולוג להוועץ בו תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה