אנגינה פקטוריס ומבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/10/2001 | 23:44 | מאת: גבריאל

שלום רב אני סובל מאנגינה פקטוריס. במבחן מאמץ אחרי 2 דקות אני מתחיל להרגיש לחץ בחזה אולם עדיין לא רואים צניחה באקג. אחרי 4 דקות הלחץ בלתי נסבל ואני מפסיק את הבדיקה. בד"כ בהתאוששות רואים צניחה st באקג. האם זה מתקבל שאחרי 2 דקות אני חש כאב בחזה וביד שמאל ובאקג לא רואים שינוי ? תודה על הסבר גבי

23/10/2001 | 19:28 | מאת: ד"ר קיציס

כן זה אפשרי. עובדה, זה קורה אצלך. לשינויי האקג במנוחה יש משמעות רבה וזה מורה על בעיה בעורקי הלב (אולי) הייתי ממשיך למיפוי לב SPECT שידגים אם יש איסכמיה (לא מגיע דם), כמה ואיפה. כללית הבדיקה כפי שאתה מתאר אותה חיובית (לא טובה). לך לקרדיולוג שלך בהקדם תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה