לד"ר קיציס המשך אי ספיקה מיטראלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/10/2001 | 21:49 | מאת: יהורה

לד"ר קיציס שכחתי לציין כי ההגדרה היא m.v.p. כפי שהרופא קורא לבעיה

22/10/2001 | 08:56 | מאת: ד"ר קיציס

MVP mitral valve prolapse היא צניחה של אחד העלים של המסתם - כלומר בזמן סגירת עלי המסתם, העלים לא ממש נסגרים היטב כיוון שאחד מהם גולש או מחליק או צונח אחורנית לתוך העלייה. הספקטרום של המחלה עצום - החל ממצא חסר משמעות עד למחלה קשה המצריכה לבסוף ניתוח לתיקון המסתם. וגם חשוב אם העלים מעובים וכמה. כל אלו תוכל למצוא באקו לב. אני מציע לך ללכת עם הילדה למומחה לקרדיולגית ילדים ולעקוב שם. בבילינסון יש מכון מעולה למחלות לב לילידים. יש גם קרדיולוגים לילדים מעולים בכל הקופות. באיזה קופה אתה? תכתוב לי ואוכל אולי להמליץ לך על אחד מהם. חשוב מאוד כמה אי ספיקה של המסתם קיימת - האם רק טריויאלית או יותר מכך וגם איך עובד החדר השמאלי והאם הוא גדול... אני מניח שפרמטרים אלו תקינים. בסה"כ MVP די שכיח ולרוב זאת לא מחלה קשה. אבל אני לא יודע מה המצב אצל הבת שלך. חשוב מאוד שתקח טיפול אנטביוטי מונע - נניח לפני טיפולי שיניים. אתה יכול לכתוב לי למייל ואוכל למסור לך יותר פרטים על "איפה ללכת למעקב" תודה על תשומת הלב אני מצרך את האתר של החברה הקרדיולוגית האמריקאית שם תוכל לחפש מידע נוסף על MVP http://www.americanheart.org/

מנהל פורום קרדיולוגיה