מיטרלסטנוזיס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/09/2000 | 22:52 | מאת: ורד ברמן

מהו הניסיון, ומהם אחוזי ההצלחה בארץ, בתיקון של הצרות חמורה במסתם המיטרלי בתינוקות עד גיל חדשיים

26/09/2000 | 21:24 | מאת: דר' שוורץ

ורד שלום רב, מדובר לצערי במצב די קשה לטיפול, זאת אפילו אם קיים רק מום מסתמי זה ואין תבנית מום מורכבת יותר. נסיון להפיג ההצרות ע"י ניפוח בלון במהלך צינתור קרוב לוודאי יכשל. הפתרון המעשי יותר הוא עריכת ניתוח. ניתוח שיחזור/שיקום (פלסטיקה) של המסתם דורש מיומנות ומומחיות והוא קשה במיוחד בתינוק עם מסתם מעווג מלידה. בכל מקרה חשוב לנסותו ולהימנע מהתקנת מסתם תותב שיחייב בוודאות ניתוחים נוספים במרוצת החיים. ישנם מספר מרכזים בעולם שהתמחו בניתוחי המסתם הצניפי והתוצאות בהם טובות במעט מאלו המושגות במקומות אחרים. גם בישראל יש מנתחים מוכשרים מאד ותוצאותיהם סבירות בהחלט. אני בטוח שהקרדיולוג הפדיאטרי המטפל יוכל להמליץ בפניכם על המנתח והמוסד בו כדאי לערוך ניתוח מורכב זה. אם ברצונך להתייעץ עימי אנא פני ל: [email protected] בברכה ובאיחולי הצלחה, דר' שוורץ, קרדיולוג-ילדים, מרכז רפואי רמב"ם.

26/09/2000 | 22:32 | מאת: ורד ברמן

ד"ר שוורץ וד"ר קיציס שלום מדובר ב sever congenital miteral valve stenosis on the basis of papillary muscle arcade, short chordae and tethering of the leaflets at their tips. האם נותחו בארץ ילדים עם מום זה בגיל חודש עד חדשיים? אם כן כמה ? מהם אחוזי ההצלחה במידה ונותחו ?

26/09/2000 | 21:25 | מאת: ד"ר אילן קיציס

לא בדיוק ברור לי באיזה סוג של היצרות של המסתם המיטראלי מדובר. זה חשוב. אני גם באמת לא יודע לענות לך במדוייק. אני ממליץ לך לשאול את קרדיולוג הילדים שלך. או לפחות לתאר במדויק במה מדובר ואיזה ניתוח הציעו לך. סליחה

מנהל פורום קרדיולוגיה