דופק מהיר עויתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/10/2001 | 19:01 | מאת: דליה רביקוביץ

ערב טוב ד"ר במהלך השנתיים האחרונות בזמן שכיבה במיטה 3 פעמים פעימות הלב הפכו מהירות מאד כ240 בדקה כשבזמן רגיל פעימות הלב שלי במנוחה הן כ60 בדקה .אני בת 50 עוסקת בספורט כהובי עובדת במשרה מלאה המחזור שלי מופיע מדי חודש בחודשו ובסהכ"אני בריאה האם יש מקום לבהלה .(האירוע מפחיד). בברכה דליה

17/10/2001 | 19:32 | מאת: ד"ר קיציס

על פניו יש לך הפרעת קצב משוג SVT התקפית (SVT = supraventricular tachycardia). את צריכה להבדק על ידי קרדיולוג ולעשות אקג והולטר. לכי לקרדיולוג. בכל אופן אני מאוד ממליץ לך - כאשר הדופק מהיר, לפנות מייד למיון או למוקד על מנת לעשות אקג מייד לתפוס את הפרעת הקצב "על חם". ככה אפשר יהיה להגיע לאבחנה מיידית ולהציע לך טיפול אופטימלי. גם ללא דוקומנטציה של הפרעת הקצב, אני מציע לך מאוד לפנות לקרדיולוג תודה על תשומת הלב

17/10/2001 | 21:15 | מאת: דליה רביקוביץ

ערב טוב תודה על התשובה הלכתי השבוע לקרדיולוג והוא הציע לי בלי לעשות לי אף בדיקה חוץ מא.ק.ג.במצב רגיל הצעתו: לנתח ולנטרל מעגל חשמלי הסיכונים: אפשרות כישלון אם הרופא לא מנוסה ןאז קוצב לב. כרגע אני בסה"כ בריאה עושה ספורט וכו, אין אני מוכנה לקחת סיכון כזה מפחיד למעשה אני בשוק מאתמול אחרי הביקור אצל הרופא. לא נעשה הולטר ולא כלום הכל על סמך התיאור שלי. בברכה דליה

17/10/2001 | 21:16 | מאת: דליה רביקוביץ

דליה רביקוביץ כתב/ה: > > ערב טוב ד"ר > > במהלך השנתיים האחרונות בזמן שכיבה במיטה 3 פעמים פעימות הלב > הפכו מהירות מאד כ240 בדקה כשבזמן רגיל פעימות הלב שלי במנוחה הן > כ60 בדקה .אני בת 50 עוסקת בספורט כהובי עובדת במשרה מלאה המחזור > שלי מופיע מדי חודש בחודשו ובסהכ"אני בריאה האם יש מקום לבהלה > .(האירוע מפחיד). > > > > > בברכה דליה

מנהל פורום קרדיולוגיה