תעוקה בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/10/2001 | 10:18 | מאת: יעקב פרידמן

ד"ר קיציס הנכבד , בשנת 94 עברתי נתוח מעקפים בשני עורקים בלב . מאז ועד לפני כשנה , חשתי מעולה. לפני כשנה היו לי מיחושים בחזה בשעת מנוחה - בעיקר . אני סובל מיתר לחץ דם , אשר מאוזן באמצעות כדורים . בוצע מיפוי לב . תוצאות כדלקמן : - עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה קלה באזור קטן בדופן אפיקלי ואינפרואפיקלי . - לפני כחצי שנה בוצע צינתור אשר בו לא נמצא מימצא חדש . -לפני כחצי שנה נמצא אצלי מחלת APICAL HYPERTROPHY ברצוני לשאול מהי מחלה זו , האם היא יכולה לגרום לתעוקה בחזה ? איך נמצא במיפוי איסכמיה ובצינתור לא נמצא כלום ? אודה לך על תשובתך . תודה עבור תשומת הלב . בברכה יעקב

16/10/2001 | 20:06 | מאת: ד"ר קיציס

היפרטרופיה של האפקס (שפיץ הלב) יכולה להיות ביטוי למחלה מולדת של הלב או רק לממצא משני ליל"ד. בכל אופן הכל תלוי במידת ההיפרטרופיה. ואת זה רואים באקו לב ולא בצינתור. מה אומר האקו שלך? לגבי הכאבים בלב - קשה מאוד לדעת אם באמת זה בגלל היצרות בעורקים או במעקפים או לא, במיוחד שהממצאים במיפוי יכלים להיות הביטוי של ההיפרטרופיה באפקס ולא בגלל שלא מגיע דם (בכך תומך הצנתור שלא הראה מחלה משמעותית). ובכל זאת יתכן שהכאבים נובעים ממחלה של העורקים. בקיצור אני מבין את הקושי להגיע לאבחנה חד משמעית. למרות זאת, אם הצנתור הראה שאין הצרויות משמעותיות בעורקי הלב ובמעקפים, והלב מתפקד היטב, הפרוגנוזה של טובה (פרוגנוזה=צפי לעתיד9. אולי אתה צריך עוד תרופות. אבל את זה אני לא יכול לקבוע מפה, מבלי לראות את כל הנתונים ואותך לך לקרדיולוג שלך תודה על תשומת הלב

17/10/2001 | 06:56 | מאת: יעקב פרידמן

ד"ר קיציס הנכבד , רב תודות עבור תשובתך המהירה . ברצוני להוסיף ולשאול : - ההיפרטרופיה התגלתה אצלי לפני כשנה לערך . - לאילו תופעות יכולה לגרום מחלת היפרטרופיה של האפקס ברמותיה השונות ? והאם היא עלולה להחמיר , ואם כן באיזה תכיפות ? מדוע הכאבים בחזה מופיעים בעיקר במנוחה , ולאו דוקא בעת מאמץ , כאשר השריר צורך יותר חמצן ? התרופות אשר אני נוטל : מונוניט 40 \2 - קונברטין 20\2 - דיזוטיאזיד 25\1 - לופרסור 190 \1 - נורווסק 5\1 - קרטיה 100 \ 1 - סימוביל 20\1 תודה עבור תשומת הלב. לתשובתך אמתין בברכה יעקב

מנהל פורום קרדיולוגיה