לפיזיולוג או קרדיולוג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/10/2001 | 01:05 | מאת: איציק

שלום דוקטור לפני יותר משנה עברתי צינתור עם שני סטנטים, היום אני רץ כמעט כל בקר כשישה קילומטרים, אני רץ לפי הוראות פיזיולוג ב"ח מאיר בקצב דופק של 135, בשעת הריצה איני חש בכאבים, ולעיתים קרובות אני מרגיש מוגבל , ורוצה לרוץ יותר מהר. השאלה היא , מדוע אני חש בכאבים דוקא בשעת מנוחה, כאבים שמזכירים לעיתים התחלה של התקף, שעוברים כעבור זמן קצר, אך מכניסים אותי לחרדה גדולה, ולהזעה,ואני חושש להתאמן , ורק לאחר בדיקת א.ק.ג , שאומרת שהכל תקין אני חוזר להתאמן. יש לציין שאני סובל מכאבים בכתפיים ובזרועות עקב מחלת פרקים קלה, האים כאבי כתפיים אלו יכולים גם להוות סיבה לכאבים בחזה? הביקורת הבאה שלי אצל קרדיולוג , רק בעוד שלשה חודשים. אני משתמש בקרטיה וסימוביל בלבד. איציק,בן 46

16/10/2001 | 20:09 | מאת: ד"ר קיציס

אם אתה רץ 6 ק'מ, מצבך מצויין. הסר דאגה מלבך. רוץ כמה שאתה יכול. לא חובה להיעצר בגבול מסויים. ככה אני מאמין. הרי לאחר הבלונים, העורקים בפתוחים והלב לא סובל. אז תעשה מה שאתה רוצה ...ותפסיק כבר לדאוג כל הזמן. למי יש זמן לזה... תחשוב על זה תודה על תשומת הלב

16/10/2001 | 20:47 | מאת: איציק

לדוקטור קיציס , בהערצה. כל תשובה שלך, לכל אחד מהשואלים, היא חמישים אחוז ריפוי כולל תשובה לשאלתי בעניין מאמץ לאחר צינטור. תודה, ומקוה לא לשאול יותר איציק

מנהל פורום קרדיולוגיה