MVP

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/10/2001 | 22:47 | מאת: סתיו

ד"ר קיציס שלום, אני בת 16 וסובלת מזה כשנה וחצי מכאבים בחזה בזמן מאמץ. מאחר ואני רוקדת באופן מקצועי, נחרדתי מאוד ופניתי לקרדיולוג ואפילו לרופאי ריאה. איבחנו אצלי mvp. הרופא אמר לי כי איני צריכה לקבל טיפול מיוחד, אך בזמן האחרון מתלווים לכאבים גם קשיי נשימה. רופא הריאה נתן לי משאף, אולם הוא לא עזר בשעת ההתקף. יש לציין כי אני נערה מאוד לחוצה באופן כללי, ויש החושבים כי ההתקפים נובעים מלחץ נפשי. לחץ זה אף גורם לי למיגרנות (תורשתי), ואני לוקחת תרופה בשם Imitrex לשיכוך הכאב. על עלון התרופה רשום כי ייתכנו תופעות לוואי של כאבים בחזה בעת השימוש בה, ואכן אני מרגישה בעת לקיחת את אותה ההרגשה בזמן התקף. האם ישנו קשר לנטילת התרופה, ומה ניתן לעשות בכדי למנוע את הכאבים? בתודה, סתיו.

15/10/2001 | 19:37 | מאת: ד"ר קיציס

MVP הוא מצב היכול להיות קל מאוד או לחלופין מחלה קשהץ הכל תלוי בחומרת הממצאים. איך זה אצלך? לעיתים וללא קשר לחומרת הממצאים יש תסמינים שונים ומשונים כולל כל מה שאת מתארת וזה לא מסוכן לחיים. אני מציע לך ללכת לקרדיולוג להוועץ בו תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה