מחלת בכטרב ובעיות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/10/2001 | 11:52 | מאת: ksara

שלום רב ליפני כשנתיים אושפזתי בטיפול נימרץ עקב לחץ בחזה,קושי בנשימה בדיקות הדם היו תקינות ה א.ק.ג הראה שינויים בדופק וגל t הפוך עד האישפוז לא סבלתי מתופעה זו למרות שביצעתי לא פעם בדיקות כולל ארגומטריה במאמץ.ב 81 ניתוח למינקטומי דיסקטומי l4 l5 עקב פציעה בצבא.לאחרונה הובחנה אצלי מחלת בכטרב באופן מתקדם ביותר האם יש קשר בין בכטרב לבעיות לבביות ומה הן? אני בן 47 רוב שנותי עסקתי בספורט ואף הייתי מורה לחנ"ג אודה לך על תשובתך

12/10/2001 | 13:53 | מאת: ד"ר קיציס

קשה לדעת אם יש קשר בין מחלת בכטרר לבין מחלת לב של עורקי הלב. התשלובת נדירה - אני מניח. בכל אופן לא נבדק ספציפית. בכל אופן ידוע היטב, שמצב דלקתי כרוני, לאורך זמן מעלה את הסיכויים לחלות במחלה טרשתית של עורקי הלב. אבל, זה לא ממש משנה. לממצאים בלב צריך להתייחס, ללא קשר לסיבה המדוייקת. האם עשית מיפוי לב...? והאם זה היה תקין או הראה איסכמיה... והאם אתה סובל ממיחושים בחזה? והאם הלב מתפקד היטב? זה מה שחשוב. בהתאם לתוצאות אלו אפשר יהיה להתקדם באופן אפקטיבי יותר תודה על תשומת הלב

12/10/2001 | 15:45 | מאת: ksara

ד"ר נכבד תודה רבה לתשובתך המהירה כן עשו לי מיפוי לב במאמץ אין איסכמיה +אקו לב בעיה קלה באחד המיסתמים הבעיה שלי זה קושי בנשימה בעיקר בהכנסת אויר ובשאיפה עמוקה לעיתים דופק מואץ +תעוקת חזה לעיתים קרובות מקבל נורמיטן 50 מ"ג פעם ביום האם ניתן ליקשור את בעיתי למחלתי הבסיסית בכטרב . ברצוני לציין שבעבר לא סבלתי מכל בעיה בלב:

מנהל פורום קרדיולוגיה