אנזימים בדם.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/10/2001 | 09:25 | מאת: ענת

לד"ר קיציס שלום! שאלותי הן:* האם אנזימים בדם(S.P.K - אני מקווה שאני לא טועה) נגרמים רק כתוצאה מהתקף לב, או שיש מצבים נוספים - טראומה, חרדה וכו' , שניצפים אותם אנזימים בדם. ** האם ככל שכמות האנזימים בדם גבוהה - ז ה אומר שהתקף הלב חריף יותר? וההפך? *** בקשר לתרופת: Tritace - במינון של 2.5 מ"ג ליום - מה זה עושה ובשביל מה צריך את זה?אגב בעלון המצורף לתרופות לא מצויין בשביל מה זה טוב (אם בכלל). אשמח לקבל את תשובותיך לפנייתי זו. בתודה מראש - ענת הקיבוצניקית.

12/10/2001 | 14:30 | מאת: ד"ר קיציס

CPK הוא אנזים הקיים אצל כל אדם. ומקורו בשריר המשוטט וגם בלב וגם מכדוריות אדומות. אם מאובחן אוטם גדול, ה - CPK יעלה יותר מאשר באוטם קטן. מאידך, ערכי CPK מוגברים בהחלט יכולים להופיע ללא קשר לאוטם - לאחר מכה לשרירים - טראומה גדולה - עליה גדולה וההיפך. ויש גם מחלות שריר מוגדרות היטב בהן ה CPK עולה. ויש אנשים אצלם, ה - CPK גבוה ללא כל הסבר, אולי בגלל שהאנזים בנוי אחרת והוא מפונה מהדם לאט יותר או פחות יותר. תודה על תשומת הלב

12/10/2001 | 15:14 | מאת: ענת

ד"ר, המון תודה, אך מה עם החצי השני?! שבת שלום ותודה מראש שוב - ענת הקיבוצניקית.

12/10/2001 | 20:15 | מאת: ד"ר קיציס

TRITACE היא תרופה ליל"ד ולאי ספיקת הלב, אך היא בשימוש אצל סוכרתיים ואצל חולים עם הרבה גורמי סיכון למחלת כלי דם ולב. ויש עוד הרבה תרופות מאותה משפחה אליה משתייך ה - TRTACE תודה

12/10/2001 | 23:02 | מאת: ענת

ד"ר קיציס שלום! וואלה, זה מוצא חן בעיני! ממענה למענה הסקרנות גוברת והנה יש לי שאלה נוספת בענין הלב. איך מזהים אי ספיקת לב ?(אין נפיחויות ובצקות ברגליים) מהם הכלים לבדיקה זו? ובאשר ל Tritace - בהנחה מדעית, שאין יל"ד ואין סוכרת,ואין אי ספיקה - האם עדיין יש צורך במתן התרופה הזאת? האם התרופה היא כרונית במצבים שלאחר אוטם שלישי?! (נקווה שאחרון) כשעל פניו נראה שהלב מתפקד היטב!. (כנראה בעיה גינטית + כולסטרול גבוה יחסית,עישון מאסיבי -עד להתקף הראשון, תוסיף לזה קצת מצבי מתח והשמנה כתוצאה מהפסקת העישון והרי לך מתכון בדוק לחוות ארועים בלתי נעימים, בלשון המעטה. בתודה מראש,ובתקוה מאד גדולה שאתה עונה לציבור מתוך רצון טוב לעזור ולהקל.(כך זה נראה!!) ענת הקיבוצניקית.(2 חצאים בבקשה!)

12/10/2001 | 23:41 | מאת: יאיר

הרבה פעמים אני נתקל אצלך בתשובות חלקיות (דוגמת השאלה של ענת). אישית, אני נזהר מלשאול אותך בפורום יותר משאלה אחת מאחר ובד"כ אינך עונה. נראה לי שאתה עייף מהפורום וכאילו נשבר לך. בחלק מהתשובות אתה גם לא ממש עונה לשאלה. אתה אומר לשואל שילך לרופא. קבל את הערתי ברוח ענינית. תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה