אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/10/2001 | 17:11 | מאת: רמי ירון

אני בן 35 בבדיקת ארגומטריה נמצא כי לחץ הדם מנוחה היה 150/90 ואילו במאמץ מיירבי (דופק 173) לחץ דם 230/80, לאחר מנוחה של 5 דקות לחץ הדם היה 160/80. הרופא המליץ על בדיקת אקו לב, שאלתי מזה בדיוק אקו לב מדוע אני צריך לבצע בדיקה זו ומה הסיכונים בתוצאות אלו בארגומטריה ? תודה

11/10/2001 | 17:23 | מאת: רמי ירון

שכחתי לציין: אני ספורטאי, מתאמן בחדר כושר משקולות כ-5 פעמים בשבוע כמו כן אני רוכב על אופניי הרים ומתחרה בענף ספורט זה ורץ בנוסף כ-3 שעות בשבוע על דופק 140 ממוצע. בצעתי כבר את כל הבדיקות של כליות, צילום ריאות בדיקות דם וכו'. רמי

11/10/2001 | 20:05 | מאת: ד"ר קיציס

יש לך נטיה ליל"ד. האקו יראה אם יש לך עיבוי של שריר הלב - כביטוי ליל"ד ממושך, שאולי לא ידעת עליו. זהו. אני מציע לך ללכת לרופא המשפחה להתחיל מעקב אחר לחץ הדם שלך. ובמקביל להפחית את המלח ולרדת במשקל (אם רלוונטי) וכמובן להפסיק לעשן (אם רלוונטי) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה