vsd ממברנטי קטן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/10/2001 | 09:09 | מאת: יוסי

נולדה לנו בת , כשהיתה בת יום הרופאה בחדר הילדים בבית חולים גילתה איוושה 'סיסטילת 3/6 ככה כתוב בפתק שיחרור, מיד שלחו אותנו לאקו של ילדים ואמרו לנו שיש חור קטן בין החדרים שאמור להיסגר וגם אם לא לא אמור להשפיע בכל מקרה צריך לוודא שלא יגדל... מה שכתבו בפתק שחרור זה ככה " VSD ממברנטו קטן PFO" אז מה הפרוש של כל זה פשוט ראיתי שיש הבדל פה בפורום בשאלות קודמות שיש הבדל במיקום, תת מסתמי או בין חיץ, ולנו לא אמרו כלום על זה רק הזמינו בעוד שבועעים לביקורת....... ועכשיו אין כל כך את מי לשאול ? אנא?

11/10/2001 | 16:02 | מאת: ד"ר קיציס

מדובר במחלה מולדת. למרות שאני יכול, לא הייתי רוצה לדיין את המקרה הזה כיוון שאני לא קרדיולוג ילדים. ה - VSD במקום כפי שהוא (ממברנוסי) עלול לא להסגר עם הזמן - להבדיל מ - VSD בתוך השריר (אלו, אם קטנים נסגרים לבד). בכל אופן יש ויש. חשוב הגודל והמיקום המדוייק והיחס האנטומי לעלי המסתם האורטלי וכו' באמת סליחה. חקי לקרדיולוג הילדים שלך. בנתיים זה לא מסוכן בכלל. תשאלי אותו את כל השאלות הקריטיות האלו - ואל תעזבעי עד שלא תקבלי תשובות טובות תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה