לימוד מערכת הלב של בעלי חיים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/09/2000 | 19:48 | מאת: adi

אני חובשת המתנדבת במגן דויד כבר 12 שנה. במסגרת הזו השנה אצטרף לפרוייקט "פרחי רפואה" המתקיים בשיתוף עם בתי החולים בארץ. בחרתי להתעמק בטיפול נמרץ לב וטיפול נמרץ כללי. תוך כדי עיון בתוכנית הלימודים, נתקלתי בנושא "הכרת מערכת הלב של בעלי החיים". לפי מה שהבנתי, במהלך השיעור נצטרך לנתח צפרדע כדי ללמוד על מערכת הלב וכלי הדם. אני אוכלת בשר,(במידה), אבל להרוג חיה למטרת לימודים פשוט לא נראה לי. לדברי האחראי על הפרוייקט מטעם הסניף שלי, זה לא ייפגע בציוניי אם אני לא אשתתף בשיעור הספציפי הזה, אבל רציתי לדעת האם יש דרך אחרת ללמוד על הנושא? דרך אגב, האם דרך לימוד מערכת לב של חיה, לדוגמא צפרדע, ניתן להקיש על מבנה מערכת הלב וכלי הדם של האדם? מה עושים סטודנטים לרפואה כאשר הם צריכים להיות נוכחים בשיעור מעין זה?

24/09/2000 | 20:18 | מאת: ד"ר אילן קיציס

מהספרים ומהאטלסים תודה

24/09/2000 | 22:22 | מאת: adi

אשמח אם תמליץ על ספרים ספציפיים בנושא הזה משום שרוב הספרים שנתקלתי בהם (ובהם גם ספרים הנמצאים בספריות ציבוריות) אינם מדוייקים מספיק. אפשרי בעברית ואנגלית. כמו כן ספרים ומאמרים העוסקים במחלות לב, מניעה ודרכי טיפול, וכן ספרים המסבירים כיצד לקרוא נכון תרשימי א.ק.ג. (למרות שאני יודעת מעט) כמו כן, המאמר שלך על כאבים בחזה היה מאלף. תודה מראש, עדי

מנהל פורום קרדיולוגיה