קשר בין נכות למחלת לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/10/2001 | 15:14 | מאת: איציק

אני פרפלג מזה מספר שנים עקב פציעה מחוליה D-8 אני עובד בניהול פרויקטים בבניה (בנית תחנות דלק) העבודה הינה בשטח ולא במשרד העבודה מטבעה גם רוויה עצבים לא מעטים בגלל סוג האנשים שאני בקשר איתם. לאחרונה אושפזתי בבית חולים בגלל כאבים חזקים מאד בחזה. גילו בבדיקות כי אני סובל ממחלת כלי דם קטנים ומטופל בניטרטים ובנוסף אני גם סובל מאנדטוליה דיפקשן (פגיעה בררית של העורקים) לפחות כך הוסבר לי במחלה זו אני מטופל הארגינין (תוסף מזון טבעי). לפני פחות משנה עברתי ארגומטריה ובדו"ח המסכם נמסר לי כי אני בריא לחלוטין. כיום אין לי כח ואני בקושי רב מצליח להניע את כסא הגלגלים (בעליות) כל מאמץ הקטן שבקטנים גורם לי לכאבים בחזה ובשכמות. כאשר אני נכנס לבעית כאב אני לוקח קורדיל והכאב פג (לא לחלוטין) כעבור מספר דקות. שאלתי האם יש קשר לנכותי עם המחלות בלבביות שפרטתי. תודה מראש איציק אשמח מאד לקבל תשובתך בדאר האלקטרוני.

10/10/2001 | 19:23 | מאת: ד"ר קיציס

איך גילו לך את הבעיה "בעורקים הקטנים" ??? איזה בדיקות עשית??? ומה הן מורות. יכול להיות קשר אבל יכול גם לא להיות קשר בין הנכות שלך לבין מחלה בכלי הדם. כללית לא ניתן ליחס קשר ישיר בין הנכות למחלה בכלי הדם של הלב... תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה