גורמים להתקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/09/2000 | 15:14 | מאת: ניקי

האם נכונה הדיעה הרווחת, שהדחקת רגשות עלולה להעלות את לחץ הדם ועקב כך להגביר את הסיכון להתקף לב? בתודה מראש, ניקי

24/09/2000 | 20:22 | מאת: ד"ר אילן קיציס

כן. מתח נפשי, דכאון, חרדה ובכלל כל הצדדים האפלים, הקשים והלא נעימים של החיים הם גורם סיכון לא קטן למחלת לב. וגם כמובן יל"ד שומני הדם סוכרת עישון וכו. הבעיה שבמקרה הראשון קשה לאבחן וקשה לעשות סטנדרטיזציה של "הדכאון" ולכן גם קשה לטפל. ברור שעדיף להיות מאושר עשיר ובריא מאשר... תודה על תשומת הלב

24/09/2000 | 21:57 | מאת: ניקי

תודה רבה על תשומת הלב והתשובה המהירה! שנה טובה לכולם, עם הרבה בריאות ובלי דכאונות ומחלות! נועה

מנהל פורום קרדיולוגיה