תופעה נדירה בלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/10/2001 | 15:11 | מאת: סיגל

שלום.. לפני מספר שנים גילו אצל אחי במהלך בדיקות בוינגייט תופעה נדירה (לפי דעתם) בלב, אשר בה כל קריאות הלב שנרשמות (קריאות טליום אני חושבת שככה קוראים לזה) כולם שליליות, זה אומר שבמקום שהקריאות שנרשמות ילכו כלפי מעלה הם הולכים כלפי מטה. במשך מספר שנים אף אחד לא התייחס לעניין הזה עד שרופא חדש בדק אותו במהלך בדיקות שגרתיות והעלה חשש בנוגע לכך.. בדיקות שנעשו בבית החולים גילו ששריר ראשי בלב שצריך להיות בקוטר של מק' 12 מ"מ קיים בגודל של 17 מ"מ, וזה הדבר שגורם לקריאות המשונות... הוא גם אמר לו שזה כנראה דבר תורשתי.. ואין הוא יודע על כך מכיוון שהוא מעולם לא נתקל בדבר כזה. אני חוששת לבריאותו של אחי, אין אני רוצה שחוסר ידע בנושא יפגע בבריאותו.. אודה לכם מאוד אם מישהו יוכל לספר לי משהו על כך אם שמע על זה או מבין.. תודה מראש סיגל

10/10/2001 | 19:27 | מאת: ד"ר קיציס

מרסיסי המידע הלא מוגדר היטב, שאת המציין, אני מניח שיש לו קרדיומיופטיה היפרטרופית עם עובי המחיצה הבין חדרית של 17 מ"מ. אבל יש עוד המון נתונים חסרים... אולי תלקט את הפרטים על מנת שאפשר יהיה להתיחס למצב של אחיך באופן יותר אפקטיבי. אופציה אחרת היא להמשיך את הבירור אצל קרדיולוג בקופה (זה עדיך מאשר בהתכתבות) תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה