cartie

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/10/2001 | 10:41 | מאת: שרהלה

שלום רב קרובת משפחה הציע לי לקחת מדי יום כדור אחד שנקרא -cartie. אני בחורה בריאה בדרך כלל - עם נטיה לכולסטרול גבוה. הבנתי שהכדור הזה - בין השאר - מונע התקף לב. האם כל אחד יכול לקחת כדור כזה - הניתן לרכישה בבית המרקחת ללא מרשם רופא? מתי לוקחים כדור כזה ומה ההבדל בינו לבין אספרין. אודה על תשובתך

09/10/2001 | 11:25 | מאת: ד"ר קיציס

זה אספירין של 100 מג'. חשוב בת כמה את ומה גורמי הסיכון שלך. אם את צעירה וכל מה שיש לך זה כולס' גבוה, את לא צריכה אספירין למניעה. אבל אם את בערך בגיל 50 ויש עוד גורמי סיכון (עישון, יל"ד) בהחלט אפשר / רצוי לקחת מינון נמוך של אספיריןאולי כדי לך להוועץ בקרדיולוג שיעשה הערכה גלובלית של גורמי הסיכון שלך תודה על תשומת הלב

09/10/2001 | 19:09 | מאת: שרהלה

ד"ר שלום רב אני בת 51 . ערכי הכולסטרול שלי גבוהיםת ומלבד זה אין לי שום בעיה רפואית. בדרך כלל אני עוסקת בספורט יום יומי - שחיה אירובי וטאי צ'י. האם נחוץ לי קרטייה או אספרין או שאפשר לוותר עליו. החשש שלי הוא נוכח ערכי הכולסטרול הגבוהים שלי - משבץ לב וכדומה.

09/10/2001 | 22:44 | מאת: george

please send me information concerning this therapy for recurring restenosis: side-effects, etc

מנהל פורום קרדיולוגיה