צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/09/2000 | 20:01 | מאת: אבי

שלום שמעתי שיש כיום בארה"ב טכניקות המאפשרות בדיקת עורקי הלב בטכניקה שאינה פולשנית אך נותנת תמונה מקבילה לצינתור. האם הטכניקה הזו מיושמת בארץ?ואם כן-היכן? בתןדה אבי

24/09/2000 | 20:27 | מאת: ד"ר אילן קיציס

יש טכניקות שונות לגילוי הצרויות בצורה לא פולשנית. ובעיקר על ידי MRI. בדיקה יקרה מאוד. והאמת מכל המאמרים שקראתי בתחום זה - אף אחד לא ממש שיכנע אותי. למרות התוצאות הסטיסטיות הטובות המתוארות במאמרים. לראות צנתור ולראות תמונת MRI של עורק ברוחב 2-3 מ"מ זה זה כמו לראות את העורק באור או בחושך. לדעתי (האישית), וככה זה גם בחיים (וגם בארה"ב) - להצרויות בעורקים באנשים חיים - צנתור. למחקר ופרסומים - MRI. תודה על תשומת הלב

מנהל פורום קרדיולוגיה