התקף וזו וגלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/11/2011 | 11:21 | מאת: לילי

שלום רב! בהתקף וזו וגלי הדופק מואט ולחץ הדם יורד. אצלי ישנה תופעה הפוכה כשאני עומדת ומרגישה את תחושת העילפון וחייבת להישכב מיד לחץ הדם גבוה והדופק מואץ בערך 135. מה זה יכול להיות? זה קורא לי כל פעם שאני עומדת על רגליי. אני בהריון בשבוע 21. בברכה

15/11/2011 | 16:36 | מאת: ד"ר אילן קיציס

אצלך זה ממש לא התקף ווזו-וגאלי. לך יש ככל הנראה נפילת לחץ דם במעבר בין ישיבה לעמידה בגלל ההריון המלווה לעיתים קרובות בדופק מואץ (לפצות). יוכול להיות שמייד בהתחלה לחץ הדם יורד ומהר מאוד בהמשך עולה לסביבות 135. אולי... ד"ר קיציס

מנהל פורום קרדיולוגיה