דום לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/10/2001 | 23:14 | מאת: לבנת

חבר קרוב התמוטט באמצע משחק כדורסל ומת. מאחר ולא הסכימה המשפחה לנתיחה שלאחר המוות לא ברורה סיבת המוות. מעדות חברים במגרש הוא התחיל לגרור לפתע את רגלו השמאלית והחזיק את החזה בידו הימנית ונפל על צידו השמאלי.דיברנו עם הבחור ממד"א שביצע החייאה והוא טוען שהגיע למקום לאחר כ- 7 דקות והבחור היה כבר במצב של מוות ולמרות זאת ניסה להחיות אותו כ-50 דקות ללא הצלחה.הבחור ממד"א טוען שנקרע וריד בלב מכיוון שהנפטר היה כחול מהחזה ומעלה וכן היה לו המון דם. שאלתי - אם אכן מדובר בוריד שנקרע האם היו אמורים להיות סימנים מוקדמים (כאבים,חולשה...) או שיתכן והמצב התפתח בצורה מיידית ללא התרעות? שאלה נוספת - מכיוון שלאחרונה הוא הוסיף למשקלו כ-15 ק"ג האם דיאטה וירידה דרסטית במשקל יכלו לגרום לו למוות , שכן ידוע לי שסבל מבעיות של לחץ דם גבוה. תודה מראש לבנת

08/10/2001 | 00:58 | מאת: adi

לבנת, אותו דבר קרה לאבא שלי. אבא שלי עבר ניתוח קטרקט וכמה ימים לאחר מכן, החל להתלונן על כאבים בכתף. כמה ימים לפני מותו, התלונן על הירדמות הרגל. יום אחד הוא ירד לים על אופניים, חזר משם וירד למכולת. חזר מהמכולת ואחרי 20 דקות כבר לא היה. כיוון שאבי היה גימלאי צבא קבע, הוא עשה את הבדיקות שלהם (של הצבא). אבי קיבל טיפול החייאתי ראשוני בשטח על ידי אנשים מיומנים ואח"כ (גם 7 דקות) הגיע גם צוות נט"ן (טיפול נמרץ) של מד"א. עבדו עליו גם שעה בערך (כולל שוקים). גם לי הוסבר עניין הקרע, למרות שהוא לא היה כחול. גם בו לא בוצעה נתיחה לאחר המוות. דרך אגב: אבי היה בן 55. עדי

08/10/2001 | 01:14 | מאת: adi

לבנת, שאלות קטנות: 1. בן כמה הוא היה? 2. בערך בכמה זמן הוא ירד במשקלו והאם הוא עשה את זה תחת פיקוח? עדי

08/10/2001 | 08:56 | מאת: ד"ר קיציס

כמובן שללא נתיחה לאחר המוות כל מה שיגידו יהיה רק ספקולציות. חבל מאוד שמשהו לא הסכים לנתיחה. ממש חבל. עכשיו יש בעיה. צריך לבדוק את כל בני המשפחה למגוון אפשרויות (גנטיות או משפחתיות) אשר יכולים, פוטנציאלית לגרום למוות פתאומי אצל אדם צעיר. חשוב מעין כמוהו. הייתי לוקח את בני המשפחה מדרגה ראשונה לקרדיולוג תודה על תשומת הלב

08/10/2001 | 14:48 | מאת: לבנת

ד"ר קיציס שלום תודה על ההענות המהירה אך לא ענית על שאלותיי : האם אמורים להיות סימנים מוקדמים במקרה של וריד שנקרע בלב או שיתכן והמצב התפתח בצורה מיידית ללא התרעות? האם עלייה גבוהה במשקל (כ-15 ק"ג) ולאחריה ירידה דרסטית במשקל יכלו לגרום עד כדי מוות שכן הבחור סבל מבעיות של לחץ דם גבוה? אלו גורמים עלולים לגרום באופן כללי לדום לב? תודה לבנת

מנהל פורום קרדיולוגיה